szerző:
Eduline

Sok álláskereső visszatérő problémája, hogy állás jelentkezésükre semmiféle válasz nem érkezik, még egy elutasítás sem. Ezek az álláskeresők általában vagy magukat hibáztatják, vagy különböző összeesküvés elméleteket gyártanak az okokról. Valójában többnyire ésszerű okai vannak annak, hogy miért nem kapunk választ a jelentkezésünkre. - írja a Jobline.

©

Az állásra már megvan a kiszemelt nyertes. Azonban amíg a sikeresen kiválasztott személy nem írja alá a munkaszerződést, a munkaadók az állás hirdetést addig is aktívan hagyják. Ugyanis sok dolog jöhet még közbe: az igazgató megvétózza a HR-es döntését, a jelentkező egy másik ajánlatot fogad el, vagy mégsem akar költözni, jelenlegi munkaadója sikeresen marasztalja egy mgagasabb fizetéssel, stb. Ha ez bekövetkezik, csak akkor veszik elő az idő közben beérkezett új jelentkezéseket. Addig azonban jelentkezésünket sem elfogadni, sem elutasítani nem tudja a döntéshozó, és lehet, épp ezért nem kapunk választ sem.

A közvetítő szándékosan adatbázist épít. Ebben az egyébként nem egészen etikus esetben az állásközvetítő egy már nem aktuális állást azért hirdet tovább, mert arra számít, hogy a közeljövőben hasonló állásajánlatokat fog kapni, és akkor azonnal be tud mutatni megfelelő önéletrajzokat. Az egyetlen előnye ennek az álláskereső részére, hogy így lehet, hogy pár hónap múlva viszont felhívják egy hasonló munkalehetőség ügyében.

A teljes cikkkel elolvashatjátok a Jobline-on.