szerző:
Eduline

Még mindig nincs elegendő információd, de szívesen foglalkoznál a felhasználói élményekkel? Itt a lehetőség, hogy elindulj és felkutass mindent, ami a témával kapcsolatos. Adunk egy kis segítséget és mutatjuk, hol érdemes keresgélni:

A tapasztalatok és a tudás megosztásához látogass el a Shareskills weboldalára, ahol UX témában is sok anyagot találhatsz. Videók segítenek eligazodni ebben a világban, megtanulhatod a kutatások elkészítésének minden praktikáját. Elmondják, hogy mikor milyen funkció kiemelése a fontos és milyen előzetes felmérések szükségesek ahhoz, hogy a weboldalad megfelelően fel legyen készítve UX szempontból.

A teljes tartalmak megtekintése regisztrációhoz kötött, illetve a kurzusok fizetősek. Azonban az oktató videókban a legnagyobb szakértők mondják el tapasztalataikat és a titkos praktikákat, amit Magyarországon még kevesen tudnak, hiszen, ahogy korábban is írtunk róla, ez az egyik olyan pozíció, amire még mindig a legnagyobb az igény az informatikai terepen.

Ha egy kis inspiráció kell, akkor érdemes a behance oldalát böngészgetni. Itt kész projekteket nézhettek meg UX és UI valamint temérdek más témában is.

Meallow

MEALLOW is a service that helps children in growing up to make their diet with the nutrients they need. This is based on the health information of the user who wants to care and the ingredients. This helps children achieve balanced energy intake and asse...

A Usertesting weboldalon alapokat könnyen megtanulhatod, hiszen több helyen is összeszedik, hogy mik a legnagyobb hibák és ezeket hogyan lehet elkerülni. Például a nem megfelelő előzetes kutatások nagyban befolyásolják a végeredményt.

Még mindig ők keresik a legtöbbet, és csak kreativitás kell hozzá

Informatikai pályára készülsz? Nagyon sok lehetőség közül választhatsz, de nem tudod pontosan, hogy a programozás a webdesigner és a UX-es hogyan kapcsolódik egymáshoz és milyen képességekkel lehetsz befutó ezeken a területeken? Itt elolvashatod, hogy pontosan milyen feladatok tartoznak az ő munkakörükbe.

Hamarosan egy magyar platform is elindul a témában, de addig érdemes körülnézni a külföldi oldalakon, ha komolyan szeretnél foglalkozni vele.