szerző:
Eduline

Nem is gondolnátok, hogy a logisztika mennyire meghatározza a mindennapjaitokat. A fuvarozók, szállítók és logisztikai ügyintézők nélkül reggelente nem ihatnátok a kedvenc kávétokat, nem viselhetnétek a kedvenc cipőtöket, nem nyomkodhatnátok az okostelefont útközben. Milyen feladatokat látnak el a logisztikával foglalkozók, és mennyit keresnek?

©

A logisztika nélkülözhetetlen terület a 21. század gazdasági életében. Mi történne, ha akár csak egy napig nem működnének a szállítmányozással foglalkozó cégek? A termékek késve, rossz helyre érkeznének.

International Move Coordinator (Budapest) | Gosselin Mobility Hungary - jobline.hu - Jobline.hu

Gosselin Mobility Hungary ajánlata. További állásokat találsz a jobline.hu-n. Velünk válthatsz!

Többek közt a logisztikai ügyintézők és a fuvarozók közreműködésének köszönhetitek például a reggeli péksütit, a laptopot vagy a kedvenc cipőtöket. Nélkülük megállna az országos, illetve a nemzetközi kereskedelem.

Mivel foglalkozik a logisztikus?

Az áruk (nyersanyag, félkész áru, késztermék) eredményes, költséghatékony áramlásának, ellenőrzési folyamatának helyes kezeléséért felelős egészen a kiindulóponttól a fogyasztási pontig. Munkája során folyamatosan kapcsolatban van a partnerekkel, ügyfelekkel. Segítséget nyújt a menedzsment döntéseinek előkészítésében, felveszi a rendeléseket, illetve a beszerzési folyamatokat intézi. Adminisztratív feladatain felül kommunikációs, marketing és PR tevékenységet is végezhet az értékesítés során. A termék fuvarozása közúti, vasúti, légi, tengeri szállításon és egyéb kombinált módokon keresztül mehet végbe, így magára a szállítóra is nagy felelősség hárul.

Mennyit lehet keresni ezen a területen?

A logisztikusok és beszerzési területen dolgozók beosztottként 200-210 ezer forint átlagkeresettel száolhatnak, míg vezetőként 300 ezer forinttal. A munkaadók esetenként cafetériát és notebookot, mobiltelefont is biztosítanak kollégáiknak.

A nagyvállalatoknál dolgozók közel 30-50 százalékkal magasabb fizetést vihetnek haza, mint a kkv szektorban dolgozó társaik. Bérüket tovább növelheti az egyetemi végzettség, a mesterdiploma vagy akár a másoddiploma megszerzése is. Az sem mindegy, hol dolgoznak, tavalyi adatok szerint a Budapesten és Pest megyében dolgozók 20-30 százalékkal magasabb fizetést kaptak, mint a más megyében dolgozó kollégáik.

Raktáros (Budapest) | Loksacél Kereskedelmi Kft. - jobline.hu - Jobline.hu

Loksacél Kereskedelmi Kft. ajánlata. További állásokat találsz a jobline.hu-n. Velünk válthatsz!

2017 szeptemberében képzést indító intézmények:

·     Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar

·     Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar

·     Edutus Főiskola

·     Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

·     Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar

·     Budapesti Metropolitan Egyetem - Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar

·     Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar

·     Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

·     Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar

·     Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

·     Széchenyi István Egyetem AUDI Hungaria Járműmérnöki Kar

·     Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar

Logisztikai asszisztens (Budapest) | Humán Nexus Bt - jobline.hu - Jobline.hu

Humán Nexus Bt ajánlata. További állásokat találsz a jobline.hu-n. Velünk válthatsz!

A digitális forradalom egyébként a szállítmányozás területét is meghódítja, így ezen a területen is egyre több munkalehetőség vár az informatikusokra, mérnökökre. A Shipwiset például két éve alapította Alexander Malov és Igor Alipenko, akik internetes felületen keresztül biztosítják vásárlóik számára a rugalmas ügyintézést, a szállítás folyamatainak nyomon követését. A német céghez hasonlóan a San Franciscó-i Flexport, a szingapúri Haven, a hongkongi Freightos és a brit Kontainers is követi a legújabb trendet és hasonló alkalmazásokat fejleszt.