szerző:
Eduline

Azt mondják, csak 15 másodperce jut egy-egy önéletrajz elolvasására egy HR-esnek, ezért is érdemes kiküszöbölni a hibákat, nehogy azonnal a kukában landoljon a jelentkezésetek.

©

Kreatív, motivált, jó csapatjátékos

Hanyagold inkább ezeket a semmitmondó, elcsépelt szavakat. Ha mindenképp ragaszkodtok a személyes kompetenciák leírásához, semmiképp se címszavakban tegyétek azt. Hozzatok néhány példát, amellyel alátámasztjátok az állításotokat. Röviden - akár a motivációs levélben - írjatok le egy-egy esetet, amelyből valóban kiderül, hogy kreatívak és motiváltak vagytok, illetve hatékonyan tudtok csapatban dolgozni.

A dátumokkal óvatosan

Az önéletrajzot nem szokás dátumozni, de ha mégis ragaszkodtok hozzá, minden esetben aktualizáljátok, különben egyértelművé válik, hogy már több hónapja sikertelenül kerestek munkát, és valószínűleg mindenhol ugyanazzal az önéletrajzzal kopogtattok.

"Túl nehéz feladatokat kaptam"

Előfordulhat, hogy a munkaadó azt kéri, egy-egy mondattal indokoljátok meg az önéletrajzban, miért lenne testhezálló, ha nála dolgoznátok, illetve miért hagytátok ott a korábbi munkahelyeteket. Túl sok tennivalóval látott el benneteket? Nehéz feladatokat kaptatok? Nem jöttetek ki a főnökkel vagy a kollégákkal? Ezeket semmiképp se kössétek az új munkáltató orrára.

Viccet félretéve

A humorotokkal mindenkit levesztek a lábáról? Ha önéletrajzot írtok, akkor ezt inkább hanyagoljátok. A munkaadók többsége ugyanis komolytalannak és felelőtlennek gondol majd benneteket. Semmiképp se írjátok tehát a CV-be, hogy az adathalászat a hobbitok, vagy hogy a személyes kompetenciáitok között a zsenialitás is szerepel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!