szerző:
Eduline

A melegházasság bevezetése forradalmi döntés volt.

©

Az Egyesült Államokban 2015-ig állami szinten rendelkeztek róla, hogy legálisnak tekintik-e a melegházasságot  - ez azóta szövetségi szintre emelkedett.

A Johns Hopkins University, a Harvard és a Bostoni Gyermekkórház kutatói arra vállalkoztak, hogy összevetették a fiatalok öngyilkossági kísérleteit azokban az államokban, ahol bevezették a melegházasságot. Arra jutottak, hogy átlagosan 7 százalékkal kevesebb tragikus eset történt, mint korábban, ráadásul az LMBTQ közösségekben 14 százalékkal mérséklődtek az esetek.

Az Egyesült Államokban a második leggyakoribb halálozási ok a 15-24 éves generációnál az öngyilkosság, így érdemi javulást jelent 7 százaléknyi javulás is. 1999 és 2015 között összesen 760 ezer fiatal adatait elemezték, tehát potenciálisan 53 ezer fiatalal kevesebben próbálkozhattak a melegházasság legalizálását követően. Csak azokban az államokban mértek hasonló visszaesést, ahol legalizálták a melegek kapcsolatát.

A felmérés szerint a meleg fiatalok körében 28,5 százalékos volt az öngyilkossági kísérletek aránya, vagyis minden negyedik meleg fiatal érintett volt.

via Guardian