szerző:
Eduline

Nem csak akkor fáradhat el a fesztiválozó a Szigeten, ha egész héten kint táborozik, egy egynapos látogatás alkalmával is jó lehet néhány percre lepihenni valamilyen csendesebb, nyugodt helyen. De van egyáltalán ilyen a fesztiválon? Ennek jártunk utána.

©

A legkézenfekvőbb választás a kikapcsolódáshoz a Sziget egyetlen strandja, a Cökxpôn Chill Garden. Bár zene itt is szól, ezt aligha lehet egy zenei fesztivál helyszíneinek felróni. A víz közelsége, a fák alatt hűsölő, vagy napozó emberek azonban nyugalmat árasztanak, így érdemes eltölteni 1-2 órát délután itt, mielőtt belevetitek magatokat az éjszakába.

Az A38 színpad oldalában található az Európa Színpad, ami bár meglepő választásnak tűnhet pihenéshez, nekünk mégis bevált. Délután árnyékos a színpad környéke, ami a köré épített bódék miatt némiképp elszeparáltan működik a fesztivál egyik legforgalmasabb pontján. A fűben még úgy is jól esik lepihenni, hogy ottjártunkkor egy német rockbanda zúzott a színpadon.

Kikapcsolódást nyújthat egy színházi produkció is, és a Szigeten erre is bőven van lehetőség. A Fidelio Színház- és Táncsátor programjai már délelőtt 10-kor kezdődnek, és egészen éjfélig tartanak.

A Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpad előtt nincs tombolás, ugrálás, sőt, általában babzsákokon fekvő emberekkel van tele. Ehhez társul a nyugtató muzsika egészen késő éjszakáig.