szerző:
Eduline

A március 15-i hosszú hétvége a nemzeti megemlékezések mellett a fesztiválok hétvégéje is, különböző hagyományőrző és interaktív programokon vehettek részt országszerte. Összegyűjtöttünk négy remek eseményt nektek.

©

IV. Debreceni Édességfesztivál és Vásár (március 17-18., helyszín: Debrecen) Idén kétszer annyi kiállítóval, kétszer annyi édességkülönlegességgel és Hajdú-Bihar Megye legnagyobb torta szépségversenyével várják a látogatókat. Az eseményről itt olvashattok.

VI. Füredi Tavaszi Fesztivál (március 15-18., helyszín: Balatonfüred) Ha a Balatonra vágynátok, érdemes elmenni Balatonfüredre, ugyanis a fesztivál minden korosztály számára tartalmas időtöltés lehet. Gyermekek számára bábszínház, felvonulások, ezenkívül zenés és táncos koncereteket, fellépéseket is láthattok. Akár irodalmi programokon is részt vehettek, mint például felolvasást hallgathattok Szendrey Júlia naplójából, Petőfi-versekből, valamint lesz Ady-est is. Az eseményt itt találjátok.

Szoboszlói Toros Napok (március 15-17., Hajdúszoboszló) Hagyományápoló gasztoprogramokra juthattok el ingyenesen Hajdúszoboszlón. Az eseményről itt tájékozódhattok.

I. Kézműves Gasztro Workshop Fesztivál (március 15-17., helyszín: Tállya) A Tokaj-Hegyalja helyi termelőit felvonultató vásár mellett interaktív workshopokon, előadásokon, oktatásokon, tematikus kóstolókon lehet részt venni. Akár még azt is kipróbálhatjátok, hogyan kell sajtot készíteni vagy éppen hegyaljai mézből mézeskalácsot sütni. Az eseményt itt éritek el.

Különleges programmal várja a látogatókat a Szépművészeti Múzeum

Március 15-től egészen húsvétig ingyenesen látogathatjátok a Szépművészeti Múzeum egyik legkülönlegesebb termét. A II. világháború óta, vagyis mintegy 70 éve zárva tart a Szépművészeti Múzeum Román csarnoka. Lassan három éve indult felújítás, így a híres terem is visszanyeri régi pompáját. Az egész intézmény amúgy októberben, egy nagyszabású Leonardo-kiállítással nyitja meg újra a kapuit, ám márciustól húsvétig látogatható lesz, ráadásul díjmentesen.