szerző:
Eduline

Vezetni tanulnátok? Jó hírünk van, hamarosan ingyenesen szerezhetitek meg a KRESZ-tudásotokat. De mit is jelent ez pontosan?

Még nem múltatok el 20 évesek és éppen a jogsi megszerzésén töritek a fejeteket? A HÖOK öt pontban összefpglalta a legfontosabb információkat az ingyenes KRESZ-vizsgáról.

1.) A KRESZ-tanfolyam és – vizsga díját abban az esetben igényelhetitek vissza 2018. július 1. után, amennyiben a vizsga napján még nem töltöttétek be a 20. életéveteket.

2.) Fontos, hogy az ingyenesség és a visszaigénylés csak a 2018. július 1. után tett vizsgára vonatkozik!

3.) Nem minden jogsi esetében él az új szabályozás, csak is a B kategóriás jogosítvány megszerzésénél igényelhetitek vissza az adott összeget.

4.) A visszaigényelhető összeg felső határa 25 ezer forint, akkor is, ha a vizsga és a KRESZ-tanfolyam díja ennél többe kerül.

5.) A visszatérítést elektronikus úton is igényelhetitek majd, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincstár fogja intézni.

Jön az ingyenes KRESZ-tanfolyam és -vizsga, ennyien spórolhatnak vele tízezreket

Tavaly kimagaslóan sokan vizsgáztak KRESZ-ből a 17-18 évesek közül, de még a 16-20 év közöttiek száma is meghaladta az 57 ezret - írja a Világgazdaság. A lap azt írja, évente csaknem hatvanezer tanuló jár jól azzal, hogy az állam 2018. július 1-jétől 25 ezer forintig visszatéríti a húszévesnél fiatalabbaknak a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját.