szerző:
Eduline

Ha szakmai gyakorlatra, esetleg pályakezdőként állásra jelentkeztek, nem érdemes többoldalas önéletrajzot kreálni - akkor sem, ha a megszerzett szakmai tapasztalattal meg tudnátok tölteni. A Huffington Post 17 tippet gyűjtött össze a CV lerövidítéséhez: íme, a legfontosabbak.

1. Csak a releváns tapasztalatokat írjátok bele

Olvassátok el figyelmesen az álláshirdetést, és csak azokat a szakmai gyakorlatokat, munkahelyeket írjátok be az önéletrajzba, amelyek bizonyítják, hogy alkalmasak vagytok a feladatokra. A Huffington Post teljes listát itt találjátok.

2. Hagyjátok ki a középiskolát

Hacsak nem egy nagyon speciális gimibe jártatok - vagy éppen abba, amelyikbe a HR-es -, az önéletrajzban ne említsétek a középiskolai tanulmányokat.

©

3. Próbáljátok összesűríteni a részleteket

Nagyon szép, ha a vállalat, az ott eltöltött idő, a székhely és a beosztás külön sorban van, de nagyon sok helyet foglal. Írjátok inkább ezeket egy sorba -  az eltöltött időt és a székhelyet jobbra zárhatjátok, ami jól is néz ki. Így találhatjátok meg a tökéletes állást.

4. Keskenyebb margók

Bár ez ellentmond annak, amit az iskolában tanultatok, keskenyebb margókkal valójában jobban néz ki az önéletrajz. Dupla sorközre sincs szükség, elég, ha az alcímek fölött egy kicsit nagyobb helyet hagytok.

5. Csak a kiemelkedő eredményeket soroljátok fel

Hagyjátok az olyan feladatköröket, amelyeket mindenki ellát egy hasonló pozícióban: a felsorolást inkább a kiemelkedő eredmények hangsúlyozására használjátok. Az öt legsúlyosabb hiba, amit minden álláskereső elkövet.

6. Pdf-ben küldjétek el a CV-t

Hacsak nem említik, hogy más formátumban szeretnék, mindenképpen pdf-ben küldjétek el az önéletrajzot: így biztosak lehettek benne, hogy a HR-es is azt fogja látni, amit ti, és a formázást nem fogja tönkretenni semmilyen program.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!