szerző:
Eduline

Vezetni tanulnátok? Jó hírünk van, már ingyenesen is megszerezhetitek a KRESZ-tudásotokat. De mit is jelent ez pontosan?

©

Még nem múltatok el 20 évesek és éppen a jogsi megszerzésén töritek a fejeteket? Íme a legfontosabb információk az ingyenes KRESZ-vizsgáról.

1.) A KRESZ-tanfolyam és – vizsga díját abban az esetben igényelhetitek vissza 2018. július 1. után, amennyiben a vizsga napján még nem töltöttétek be a 20. életéveteket.

2.) Fontos, hogy az ingyenesség és a visszaigénylés csak a 2018. július 1. után tett vizsgára vonatkozik!

3.) Nem minden jogsi esetében él az új szabályozás, csak is a B kategóriás jogosítvány megszerzésénél igényelhetitek vissza az adott összeget.

4.) A visszaigényelhető összeg felső határa 25 ezer forint, akkor is, ha a vizsga és a KRESZ-tanfolyam díja ennél többe kerül.

5.) A visszatérítést elektronikus úton is igényelhetitek majd, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincstár fogja intézni.

+1 Fontos, hogy a tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson.

Július 1-től visszakaphatjátok a KRESZ-tanfolyam és a vizsga árát

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és abban az esetben is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem vesz részt azonnal gyakorlati oktatáson - írja a napi.hu.