szerző:
Eduline

„Azért hagytam ott az előző munkahelyemet, mert túl nehéznek találtam a feladatokat” – ez a mondat nem jó belépő egy...

©

„Azért hagytam ott az előző munkahelyemet, mert túl nehéznek találtam a feladatokat” – ez a mondat nem jó belépő egy álláskereső számára, ahogyan az sem, ha valaki a „[email protected]” kezdetű e-mailcímről küldi el az önéletrajzát.

A ResponseWebRecruitment bakikat gyűjtött önéletrajzokból, köztük olyan tévedéseket is, mint amikor valaki azt részletezte, hogy a korábbi munkahelyén a legkülönfélébb emberekkel volt alkalma „közösülni” („érintkezni” helyett).

„Multi-tasking” helyett véletlenül a „multi-tasting” lett a különleges képessége egy pályázónak, bár ha szakácsnak jelentkezett, bizonyára értékelték ezt az adottságát is. Valószínűleg a munka iránti elkötelezettségét akarta bizonyítani az a jelentkező, aki családi állapotként a „cölibátust” jelölte meg, egy másik pedig azzal magyarázta a hónapok óta tartó munkanélküliséget, hogy nem sikerült túltennie magát a macskája halálán.

Volt olyan pályázó, aki az önéletrajza szerint 1890-től 1993-ig járt egyetemre, egy másik pedig azt állította, „angyali sugallatra” döntött úgy, hogy másik állás után néz. A hobbik között is lehetett találni néhány hajmeresztőt: van, aki szerint a véradás a legjobb módja a szabadidő eltöltésének, más azt írta, hogy szereti a lábkörmeit festegetni munka után. Még több furcsaságot olvashatsz itt.