szerző:
Eduline

Hajnal Géza író, egyetemi docens, a BME Építőmérnöki Kar Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszék helyettes vezetője „Káépület” című legújabb krimijét a közelmúltban mutatták be.

©

A Műegyetem alagsorában rejtélyes körülmények között megölik az egyetem egyik oktatóját - indul Hajnal Géza krimije. A sötét történetben sorra tűnnek el a a hallgatók körében kedvelt oktatók, akik a történet főszereplőjével Hámori Mártonnal álltak szoros kapcsolatban - írja a bme.hu.

Hajnal a kollégái és a hallgatói személyiségéből dolgozta ki karaktereit, azonban szerinte sokkal érdekesebb maga a történet, mintsem az, hogy a hallgatók és kollégák az egyes szereplők valós megfelelőjéről találgatnak. Eredetileg olyan interaktív drámát szeretett volna írni, amely előadása végén a közönség fejtheti meg, hogy ki lehetett a gyilkos, ám egy színész barátja tanácsára inkább regényként írta meg művét.

Egy bukás is inspirálta Hajnalt, egykor ábrázoló geometriából kapott elégtelent, ezért oktatója, Lévay Jenő végigküldte az egész K-épületen, hogy ábrázolja, hogyan jutna el egyik pontból a másikig. Az összetett szerkezet, a lépcsők és folyosók rendszere megragadta Hajnal fantáziáját. Olyan történetet szeretett volna írni, amit a hallgatói is szívesen olvasnak.

Bár most írásáról lett ismertebb a szélesebb közönség előtt, kutatási témája a hidrogeológia, vizsgálta már a budai vár alatti vizek mozgását, a budai termál karsztvíz-rendszert, valamint a tatai bányaművelés miatt lecsökkent karsztvíz visszatöltődését.

Hajnal most a Pázmány Péter Katolikus Egyetem irodalomtörténeti doktori iskolájába jár, ahol Gérecz Attila költő és 1956-ban hősi halált halt szabadságharcos életét és költészetét kutatja.

A Káépületbe kedvcsinálásként itt is beleolvashatsz:

(null)

(null)