szerző:
Eduline

Egy kreatív önéletrajz egyenes utat jelenthet a kiszemelt álláshoz.

Egy kreatív önéletrajz egyenes utat jelenthet a kiszemelt álláshoz. A CareerBuildernek cégvezetők meséltek azokról a jelentkezőkről, akiket azonnal felvettek, amint elolvasták a pályázatukat.

Egy háztartásbeli nő például hosszan ecsetelte a készségeit a motivációs levelében: kitért arra, hogy gyakorlott ápolónő, házvezetőnő, szakács, pedagógus, környezettudatos takarító, döntőbíró, taxisofőr, titkár és szabó - a hr-esnek annyira tetszett a felsorolás, hogy azonnal felvette.

Az a jelölt is sikerrel pályázott, aki az önéletrajzához egy profin elkészített brosúrát csatolt, amelyben önmagát reklámozza. Egy vendéglátó-ipari cég menedzsere pedig úgy nyerte el az állását, hogy étlap formájában prezentálta az önéletrajzát.

Egy munkaadó egy óriási méretű Rubik-kockával találta magát szemben a pályázatok nézegetésekor, és csak úgy tudta elolvasni az önéletrajzot, ha helyes irányba forgatta a kocka oldalait.

„A tálalás nagyon fontos, hiszen a munkaadók és toborzók 40 százaléka átlagosan mindössze egy percet szán a beadott önéletrajzok átolvasására” – mondta a CareerBuilder vezető hr-munkatársa, Rosemary Haefner. Vicces önéletrajzokon röhögnek a munkaadók – összefoglalónkat itt olvashatod.