szerző:
Eduline

A Popular Science már ki is osztotta a díjakat 2016 legjobb szabadidős találmányaiért.

©

Az általában egyetemi laborokból induló innovációk sokkal érdekesebbek, amikor már konkrét formát öltenek, és így segítik az életünket. A Popular Science által kiválasztott találmányok közül is egy igazán praktikus darab nyerte el a tudományos lap tetszését.

Az első helyen ugyanis a jégen sem csúszó cipőtalp szerepel. A Vibram által gyártott talp a jegesmedve lábát imitálja, a speciális gumi pedig a földet éréskor kissé megolvad, majd egyből vissza is dermed, így pedig szinte tapad a jégen.

A második helyet egy bringás sisak szerezte meg. A Giro terméke belül egy szabadon forgó héjat tartalmaz, mely tompítja a fejet ért traumát eséskor.

A fentiekhez képest szűk rétegnek szól, de a szabadban úszók számára mindenképp hasznos a GPS-szel felszerelt úszószemüveg. A követendő irányt az úszó szeme elé vetítik a lencsék.

Szintén díjazott egy óra, mely a testet monitorozva szól, ha a viselője kiszáradóban van. Mondjuk a 200 dolláros eszközt egy teletöltött kétliteres PET palackkal is helyettesíteni lehet, amin bejelölöd, hogy a nap mely szakában hol kell lennie a beletöltött folyadék szintjének.

Ha érdekel a többi díjazott sorozatgyártásba került találmány, akkor itt találod őket.