szerző:
Eduline

Évekig zaklatta hetedikes-nyolcadikos tanítványait egy médiaiskola vezetője, és tanára. A bizonytalan, bátortalan lányokat kereste, és nagyon ügyelt arra, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort.

©

A szülők azt mesélik: sokáig az ő gyerekük is titkolta, mi történik a táborokban és az iskolában - írja az HírTv.

 „Misi nem azokra a lányokra figyelt oda igazán, akikkel minden rendben volt, hanem teljesen tudatosan az olyan kislányokat hálózta be, aki egy kicsit bizonytalan volt, bátortalan volt, hiányzott neki a szeretet, nem volt esetleg apukája, anyukája, vagy meghaltak a szülei. Nagypapa, nagymama nevelte” – vázolta egy édesapa, Illés István.

 A tanár úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal. A család feljelentést tett. A nyomozás során kiderült, hogy Misi bácsi – ahogy a gyerekek hívták –  évtizedek óta molesztálhatott hetedikes-nyolcadikos lányokat. Korábban egy budapesti általános iskola földrajztanára volt, Bánkúti Anitát még ott hálózta be.

Mikor elmúltam 14 éves, három nappal utána vette el a szüzességemet. Addig minden egyéb dolgot, ami éppen azzal nem jár együtt, megcsinált. Akkor arról is beszéltünk, hogy azért ezt se mondjuk el senkinek, mert hogy akkor ebből neki baja lenne” – emlékezett vissza az áldozat.

Videóra vette légyottjait egy tanár a hetedikes diákjával

A tanárt szerdán állítják bíróság elé szexuális visszaélés vádjával. A hvg.hu azt írja, a vádlott egy, a Budapest-Hatvan-vasútvonal mellett fekvő város általános iskolai tanára. Különórákon gitározni is tanította egyik 7. osztályos diákját, akivel tavaly decemberben bizalmi viszonyba került. A kapcsolat 2017 elejére - a sértett beleegyezésével - már rendszeres iskolán kívüli találkozásokká fejlődött, később szexuális kapcsolattá alakult.