szerző:
MTI

A tavalyinál nagyobb azoknak a 25 és 29 év közötti, szakvizsga előtt álló orvosoknak a száma, akik külföldi munkavállaláson gondolkodnak - derül ki az Egészségügyi Engedélyezési Hivatal adataiból.

©

Az idei első fél évben sem lassult érdemben az egészségügyi szakemberek elvándorlásának üteme, sőt, a 25 és 29 év közötti, vagyis szakvizsga előtt álló orvosok közül idén a tavalyihoz képest még többen is kérték ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást - írja a Világgazdaság az Egészségügyi Engedélyezési Hivataltól (EEKH) kapott adatokra hivatkozva.

Az elmúlt hét és fél évben nyolcezernél is több orvos és fogorvos, valamint több mint két és félezer ápoló, szülésznő ment külföldre dolgozni Magyarországról - írja az újság.

A lap csütörtöki cikke szerint az idei első félévben 514 orvos és fogorvos, valamint 257 ápoló, szülésznő ment külföldre, míg 2013-ban egész évben a külföldre távozók szám 1218, illetve 555 volt. A gyógyszerészeket és az egyéb egészségügyi dolgozókat is beleszámítva azonban összességében ennél is többen hagyták ott a magyar egészségügyet.

2012-ben 40 százalékkal kerestek kevesebbet a diplomások a közszférában: erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!