szerző:
Eduline

Ki alapította az ELTE-t? Milyen eseményeket tartottak a Debreceni Egyetem főépületének díszudvarán? Ki adományozta 30 000 kötetnyi könyvgyűjteményét a PTE-nek? Ehhez hasonló kérdésekkel találkozhattok az alábbi kvízválogatásban.

ELTE-kvíz

Ebben a kvízben az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel kapcsolatos ismereteiteket tesztelhetitek. Mit tudtok az ELTE-ről? Itt tölthetitek ki a tesztet.

Ki adományozta 30 000 kötetnyi könyvgyűjteményét a PTE-nek?

A Pécsi Tudományegyetem történetéhez kapcsolódó, izgalmas kérdésekkel találkozhattok ebben a tesztben. Itt éritek el a kvízt.

Kik tanultak Debrecenben?

Milyen híres írók, költők életében játszott fontos szerepet a Debreceni Egyetem? Ezzel a kvízzel kideríthetitek, mennyire vagytok képben a DE történetével. Ezen a linken megtaláljátok.

Kétperces teszt: mennyit tudtok a Budapesti Corvinus Egyetemről?

Nem maradhatnak ki a kérdésekből a pestiek sem. A Budapesti Corvinus Egyetemre jártok, vagy oda szeretnétek jelentkezni? Akkor ezt a tesztet ki kell próbálnotok. Lássuk, mennyire vagytok tisztában az egyetem történetével. Időkorlát nincs, csak egy fontos szabály: nem ér Google-t használni, higgyétek el, a kérdések zömére automatikusan tudni fogjátok a választ, ha Pécsen tanultok vagy tanultatok.