szerző:
eduline/mti

Többek közt kiállítással, társasjátékkal, történelmi sétával várja az érdeklődőket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) az Országos Könyvtári Napok alkalmából október 3. és 9. között. Vasárnap ingyen iratkozhattok be a könyvtárba.

Hétfőn A tenger titkai címmel nyílik kiállítás a Központi Könyvtár Átriumban - olvasható a FSZEK közleményében.

Október 4-én, kedden a FSZEK Zenei Gyűjteményében a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói a Libri Kiadói Csoporttal együttműködve készítenek "könyvtrailereket", vagyis a filmek világából már ismerős beharangozó, kedvcsináló kisfilmeket.

Ugyanezen a napon a Zenei Gyűjteményben Hollós Máté zeneszerző avatja be az érdeklődőket a zenehallgatás rejtelmeibe, felkészítve a közönséget, hogy miként lehet észrevenni és megfejteni a komponisták zeneművekbe írt "üzeneteit".

Október 8-án, szombaton ingyenes történelmi-művészettörténeti sétát rendeznek a Központi Könyvtár épületében, az alkalomra előzetes regisztráció szükséges. Szintén szombaton a Sárkányos Könyvtárba látogató gyerekek sárkányos történeteket hallgathatnak és sárkányfejgyártó foglalkozáson vehetnek részt Pataki Fruzsinával, míg a programsorozat zárónapján, vasárnap délelőtt ugyanitt Rutkai Bori énekesnővel, Pap Kata grafikus-illusztrátorral és Zsuffa Árnika "fantazialógussal" kézművesedhetnek - áll a közleményben, amelyben hozzáteszik: vasárnap térítésmentesen lehet beiratkozni a könyvtárba az év végéig terjedő időszakra.