szerző:
MTI

Sinkó Mária főszervező elmondása szerint az idén nemcsak állásajánlatok, hanem további lehetőségek is megjelennek az...

Sinkó Mária főszervező elmondása szerint az idén nemcsak állásajánlatok, hanem további lehetőségek is megjelennek az eseményen: elsőként rendezik meg a mesterképzések nyílt napját és második alkalommal a szolgáltatók börzéjét.

Az állásbörzén huszonkét cég nyit standot. A legtöbben régiós kötődésűek, és informatikai, illetve mérnöki területen tevékenykednek. Az országos partnerek is elsősorban a reálvonalat képviselik, a már említett két terület itt is megjelenik, emellett keresik a marketing- és a kommunikációs szakembereket, valamint a közgazdászokat is.

©

A kiállítók közt ott lesz a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja is. A munkáltatók megjelenésével több tucat konkrét álláslehetőség jut el közvetlenül a fiatalokhoz - mondta a főszervező.

A mesterképzések nyílt napján az egyetem hét kara ad tájékoztatást a hallgatóknak a mesterszakok lehetőségeiről. Ezt egészítik ki a szolgáltatók börzéjével, amelynek keretében pluszképességeket, -készségeket szerezhetnek az érdeklődők, itt megjelennek például nyelviskolák, autósiskolák, továbbképzési központok.

Emiatt elsősorban a végzős alapszakos hallgatókat várják, hiszen számukra az álláslehetőségek mellett további oktatási lehetőségeket is kínálnak.     A nap során a kiállító cégek előadások keretében mutatkoznak be és standjaikon részletes tájékoztatást adnak az érdeklődőknek. Emellett lesz grafológiai elemzés és önéletrajz-készítési tanácsadás is. A rendezvényre mintegy ezerötszáz fiatalt várnak - tette hozzá Sinkó Mária.