szerző:
Eduline

Hogyan lehet ingyenes nyelvtanfolyamra vagy informatikai képzésre jelentkezni? Hol lehet megtalálni az EU-s programban részt vevő nyelviskolák listáját? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

December elejétől lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra
©

Úgy hallottam, hogy európai uniós pénzből indulnak ingyenes nyelvtanfolyamok jövőre. Mikortól lehet jelentkezni, és hol? Az ország összes nagyobb városában lesznek képzések?

A programban részt vevő nyelviskolák és képzőcentrumok listája még nem készült el, most még maguk az intézmények pályáznak – a szervezők szerint december elején kezdődik a jelentkezési időszak.

Összesen százezren kapnak 98-95 százalékos támogatást nyelvtanfolyamokhoz és informatikai képzésekhez, bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és nincs nappali tagozatos hallgatói jogviszonya egyetlen egyetemmel, főiskolával, középiskolával sem. Az ingyenes tanfolyamokról itt találtok bővebb információt.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Kérdezz minket itt, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.