szerző:
Eduline

A Clementine kutatása szerint nem az innováció, diverzitás vagy csapatmunka vonzza a munkakeresőket.

©

A Clementine 25 nemzetközi vállalatot és 98 323 dolgozói véleményt elemző kutatást végzett a munkavállalók igényeiről. Az eredményből az derült ki, hogy jobban érdekli őket a felelősségvállalás, átláthatóság illetve a munka és a magánélet egyensúlya. A már elhelyezkedett dolgozóknak pedig kiemelten fontos a fizetés, menedzsment és a karrierépítés.

A felmérésből az is kiderül, hogy a pénzügyi szektorban foglalkoztatottak a legstresszesebbek, ezért itt a legerősebb az igény a terhelésnek megfelelő kompenzációs csomagra. Az IT szektor munkatársai pedig a legelégedettebbek a munka-magánélet egyensúlyal. A munkavállalók által megfogalmazott leggyakoribb kritikák az úgynevezett Peter-elvre irányulnak, a kivételezésre és a szervezeten belüli politikára. A Peter-elv lényege, hogy a vezetők kiválasztása inkább múlik a korábbi teljesítményen, mint a betöltendő pozíció szempontjából lényeges képességeken.

Forrás: Clementine Consulting

Öt végzetes hiba, ami miatt ugrik az Y generációsok előléptetése

A munkahelyi vezetők hajlamosak félreértelmezni a fiatalok attitűdjét. Öt dolog, amire érdemes vigyázni, mert sokszor csak kommunikációs problémáról van szó - írja a Jobline. Amerikában a millenniumi generáció képviselői (más néven Y generáció, az 1980 és 2000 között születettek) már a munkavállalók 50 százalékát alkotják, és mihamarabb szeretnének karriert építeni.