szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Novemberben újabb, 10 százalékos csökkenést mértek a szakemberek a magyarországi albérletáraknál. Budapesten ötéves mélypontra zuhantak vissza a bérleti díjak.

Az elmúlt hetekben is csökkentek az albérletpiaci árak a KSH-Ingatlan.com legfrissebb lakbérindexe szerint - idézi a kutatást a hvg.hu. Országos szinten az átlagos bérleti díjak tavaly novemberben több mint 10 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbi szinthez képest.

A közlemény szerint az Ingatlan.com saját, január elejére jellemző adatai szerint novemberhez képest is csökkentek az albérletpiaci árak, így elmondható, hogy többéves mélypontra süllyedtek a bérleti díjak. Az elemzők azonban egy korábbi felmérés szerint nyárra, pont a nagy albérletvadászatok, egyetemi beiratkozások és a ponthatárhúzás idejér várják a albérletár-emelkedést.

Mennyi az annyi?

Budapesten a négyzetméterre vetített átlagos bérleti díj 3 ezer forint alá került, amire legutóbb három éve volt példa. Az átlagos bérleti díj pedig 130 ezer forint volt – ilyesmi legutóbb 5 éve fordult elő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!