szerző:
Eduline

Milyen feladatok megoldásához használhattok szótárt a közép- és az emelt szintű idegen nyelvű érettségin? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Angolból fogok érettségit tenni. Igaz, hogy csak az íráskészség részhez lehet elővenni a szótárt?

Igaz, mind a közép-, mind az emelt szintű érettségin csak az íráskészséget mérő feladatok megoldásához használhattok nyomtatott szótárt, a többi részhez - olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése - nem. Fontos: csak nyomtatott szótárt lehet használni, szótárgépet vagy bármilyen más eszközt nem.

Ebben a vizsgarészben az alábbi szövegfajtákat kell létrehozni: rövid, személyes jellegű közlés (pl. üzenet, naplóbejegyzés, blogbejegyzés), internetes hozzászólás, e-mail, meghívó, magánjellegű vagy intézménynek szóló levél.

Ilyen vizsga vár a középiskolásokra: milyen lesz az idegen nyelvi érettségi?

Előrehozott érettségit tesztek angolból, németből vagy más idegen nyelvből? Mutatjuk, milyen feladatokból áll a középszintű írásbeli. Minden élő idegen nyelvi vizsga egy írásbeli és egy szóbeli részből áll - olvasható a vizsga leírásában. Ezek azonban további egységekből állnak: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, beszédkészség és íráskészség, nyelvhelyesség.