szerző:
Eduline

Mikor éri meg módosítani a felsőoktatási felvételin megjelölt szakok sorrendjén vagy visszavonni a jelentkezést? Meddig van időtök meggondolni magatokat? Újabb fontos kérdésekre válaszolunk.

©

Mikor nem érdemes változtatni?

Abban az esetben nem érdemes változtatni, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsgátok: sikertelen alkalmassági vizsga esetén az adott szakra nem kerülhettek be, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelöltétek. Ugyanígy nincs értelme a sorrendmódosításnak akkor sem, ha meggondoltátok magatokat a jelentkezése benyújtása óta, és már nem szeretnétek valamelyik megjelölt képzésre bejutni, ezért hátrébb helyeznétek Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – kizárását – választani.

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőségetek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén.

Ennek során csak a jelentkezéskor megadott szakok sorrendjén lehet változtatni, új képzés rögzítésére nincs lehetőségetek. Azonban a jelentkezési helyek visszavonása – kizárása – nem számít sorrendmódosításnak, arra ettől függetlenül van lehetőségetek.

A jelentkezés visszavonását jól gonoljátok meg. Ugyanis ha visszavonjátok valamely jelentkezési helyet, annak újbóli aktiválására, visszaállítására később már nem lesz lehetőségetek, Illetve a visszavont jelentkezés helyett sincs lehetőségetek új jelentkezési hely megjelölésére sem.

Erre meddig van lehetőségetek? Ha szeretnétek sorrendet módosítani vagy jelentkezési helyet törölni, akkor legkésőbb 2019. január 10-ig tehetitek meg.

Felvételi kisokos: milyen dokumentumokat kell feltölteni az e-felvételi rendszerébe?

Fel kell tölteniük az érettségi bizonyítvány szkennelt változatát az e-felvételibe azoknak, akik idén érettségiztek? Fontos kérdésre válaszolunk. Idén érettségiztem, és jelentkeztem egyetemre is. Fel kell töltenem az e-felvételibe az érettségi bizonyítványom szkennelt változatát? A felvételi eljárásban nem kell feltölteni az e-felvételibe: a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok, valamint a 2006.