szerző:
Eduline

Hány pontot ér a 2017-es egyetemi-főiskolai felvételin a középiskolában szerzett jegy földrajzból, biológiából, kémiából vagy fizikából? Miért érdemes ezekből a tárgyakból is jó jegyet bezsebelni?

©
A felvételi pontszámítás egyik alapszabálya, hogy a négy fő tantárgy - a magyar, a matematika, a történelem és az idegen nyelv - mellett egy természettudományos tárgy középiskolai eredményét is pontokra váltják.

Természettudományos tárgy a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a természetismeret és természettudomány. Ha nem volt olyan természettudományos tárgyatok, amelyet legalább két évig tanultatok, két − legalább egy évig tanult − természettudományos tárgy év végi jegyeivel is számolhattok.

A magyarból, matekból, történeleből, idegen nyelvből és természettudományos tárgyból szerzett - utolsó két év végi- érdemjegyeket kell összeadni, majd duplázni, így maximum 100 pontot szerezhetnek.

Ez azt jelenti, hogy a felvételi maximálisan elérhető 500 pontból 20-at a természettudományos tárgy eredménye határoz meg - úgyhogy érdemes jó jegyet szerezni ebből a tárgyból is.