szerző:
Eduline

Az érettségi előtti utolsó napok már általában csak a lazításról szólnak. Ehhez kerestünk nektek néhány hasznos appot.

©

Ma már tényleg mindenre van mobilos applikáció, így a relaxáció is megoldható telefonról, tabletről.

A megfelelő lélegzési technika az ellazulás alapja. A légzést meditációs gyakorlatok közben tudatosan kell gyakorolni, ehhez pedig segítséget nyújt a Breath2Relax nevű alkalmazás.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A hangok is segíthetnek az ellazulásban. A White Noise Lite ingyenes verziójában is több hang tölthető le az esőerdő zajától kezdve egészen a tengerparti hullámverés hangjáig. Apple-re innenAndroidra innen tölthető.

A Calm hangokat és képeket kombinál, így könnyen képzelheted magadat egy hegy tetejére, vagy akár a tenger közepére is. iOSAndroid.

Túlélőtippek érettségizőknek: tíz tanács, amit érdemes megfogadni

Vészesen közeledik az érettségi, ezért összeszedtünk nektek pár tippet, amit érdemes megfogadni. Székely Martinnal annak jártunk utána, hogyan lehet biztosra menni az érettségin. Mit kell megtenni már a vizsga előtti este? Miért érdemes taxipénzt kérni a szülőktől? És hogyan ismételhetitek át néhány nap alatt a problémás tananyagrészeket?