szerző:
Eduline

Szeptember 5-ig jelentkezhetnek azok, akik az október-novemberi vizsgaidőszakban szeretnének érettségi vizsgát tenni.

©

Szeptember 5-ig jelentkezhettek az őszi érettségire: azok, akik még középiskolások, a vizsgát szervező középiskolák valamelyikében szerezhetik be a jelentkezési lapot. Azok is választhatják ezt a megoldást, akiknek nincs tanulói jogviszonyuk - attól függetlenül, hogy van-e érettségi bizonyítványuk -, de jelentkezhetnek a kormányhivatalokban is, az online jelentkezési lap leadásával.

Az írásbeliket október 10-e és 27-e között írják a diákok. Az emelt szintű szóbeliket november 6-tól 10-ig, a középszintű vizsgákat pedig november 17-től 22-ig tartják. A négy kötelezővel együtt összesen hetvenkilenc tárgyból tehettek ősszel érettségit, a teljes listát az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

Azok, akik még középiskolások, csak néhány tantárgy közül választhatnak: előrehozott érettségit ugyanis 2014-től csak informatikából, latinból és élő idegen nyelvekből lehet tenni, és csak a május-júniusi vizsgaidőszakban. Az egyetlen kivétel a szintemelő vizsga: ha korábban középszintű érettségit tettetek, emelt szinten ősszel is vizsgázhattok. Az őszi érettségiről szóló részletes összefoglalónkat itt találjátok, legfrissebb cikkeinket pedig itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!