szerző:
Eduline

Elvárható, hogy az egykulcsos adórendszer és a gyermekneveléshez nyújtott kedvezmények miatt megmaradt jövedelemből a...

©

Elvárható, hogy az egykulcsos adórendszer és a gyermekneveléshez nyújtott kedvezmények miatt megmaradt jövedelemből a családok a tanulásra is költsenek, mivel „a felsőoktatás egyfajta befektetés az emberek számára”, hiszen diplomával jobban el lehet helyezkedni, magasabb bérezést lehet elérni, és külföldön is jobban lehet érvényesülni – mondta Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter az mr1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A tárcavezető szerint az új felsőoktatási törvény elfogadása után „egy új folyamat” indulhat el, az egyik legfontosabb feladatnak az alap- és mesterképzés közötti arányok helyreállítását nevezte, a legnagyobb gondnak pedig azt, hogy 2012-ben az állam nem tud annyi ösztöndíjas helyet biztosítani, mint az előző években.

Hozzátette: a műszaki, a természettudományos és az informatikai képzés már az előző évben is többlettámogatást kapott, ahogy idén is. Milyenek a 2012-es keretszámok? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el, az önköltséges képzések várható költségtérítéséről pedig itt találtok adatokat.