szerző:
Eduline

Majdnem négyezren buktak meg a 2017-es tavaszi érettségin, így ők nem kaptak érettségi bizonyítványt.

©

A hvg.hu azt írja, Rétvári Bence az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva válaszolt Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus kérdésére, amelyben az idei érettségin megbukó diákok számáról érdeklődött. Az államtitkár válaszában arról számol be, hogy idén 3921-en buktak meg az érettségin, így ők érettségi bizonyítványt sem kaptak középiskolai tanulmányaik után.

Rétvári válasza kitér arra is, hogy az idei vizsgaidőszakban összesen 67 015 vizsgázó szerzett érettségi bizonyítványt, így az összes vizsgázó 5,5 százalékának nem sikerült bizonyítványt szerezniük.

Rétvári szerint ezzel a korábbi évekhez képest csökkent a sikertelen érettségik aránya: a tavalyi év tavaszi vizsgaidőszakában 6,3 százalékának, a 2014/2015 . tanév május-júniusi vizsgaidőszakában pedig 7,4 százalékának lett eredménytelen az érettségi vizsgája.

Jó hír a 2018-ban érettségizőknek: mégis használhatják a régi történelmi atlaszt

A 2018-as érettségin is lehet használni a régi történelematlaszokat - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t. Azt írták: dolgoznak a jogszabálytervezeten, hogy a régi történelematlaszt egy évvel tovább használhassák a diákok. Ez azt jelenti, hogy a 2016/2017-es tanév május-júniusi vizsgaidőszakában használt és a 2015/2016-os tanévben tankönyvjegyzékbe vett középiskolai történelematlaszok is ugyanúgy használhatóak lesznek majd, ahogy az előző tanévben is.