szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2021-es felsőoktatási felvételin is marad 280-as minimumponthatár. De vajon ez tényleg azt jelenti, hogy 280 ponttal be lehet kerülni az egyetemekre?

A felsőoktatási felvételiről szóló rendelet alapján a 2021-es felvételin is 280 a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon. Aki ennél kevesebb pontot gyűjt, sem önköltséges, sem állami ösztöndíjas formában nem kezdheti el ezeket a képzéseket. Ezt a ponthatárt az emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért és szakképesítésért kapott többletpontokkal együtt, de az egyéb eredményekért járó többletpontok nélkül kell elérni.

Azt hogy hány pont jár a nyelvvizsgáért, az emelt szintű érettségiért itt nézhetitek meg. Azt pedig, hogy pontosan milyen szakmákért kaphattok többletpontot, itt nézhetitek meg.

Persze senki nem dőlhet hátra, ha elérte a 280 pontot, ez ugyanis csak a minimum, ha népszerű szakokon ennél sokkal magasabbak szoktak lenni a ponthatárok - a tavalyi ponthatárokat itt nézhetitek meg.

Ráadásul idén is vannak olyan alap- és osztatlan szakok, amelyeken ismét előzetes ponthatárokat húztak. Gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi - többek között ilyen szakokon állapítottak meg előzetes ponthatárokat. Ezeket itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!