szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón ismét érintette az iskolák helyzetét.

Szeretnénk az iskolákat minél tovább nyitva tartani

- mondta Gulyás Gergely, arra a kérdésre válaszolva, hogy a kormány elképzelhetőnek tartja-e, hogy az osztrák iskolákhoz hasonlóan az általános iskolákban is távoktatás legyen. Hozzátette, ez a döntés ugyanis a szülőket is érintené, hiszen a kisebbek felügyeletét akkor otthon kell megoldani.

Arra a kérdésre, hogy bevonhatják-e a kieső tanárok helyére vagy a gyerekfelügyeletbe a diplomaszerzés előtt álló pedagógushallgatókat, a miniszter azt mondta, bár az orvostanhallgatók tesztelésbe való bevonása is hasonló volt, az iskolákban bonyolultabb lenne a megvalósítás. Szerinte míg az orvostanhallgatók egy-egy napra is bevonhatóak, az oktatásba és annak bonyolult rendszerébe ennél komplikáltabb lenne bevonni az egyetemistákat, azonban ha akkor lesz a tanári megbetegedések száma, hogy erre szükség legyen, megvitatják majd ennek lehetőségeit is.

A távoktatás nagy vesztesei lehetnek a 2021-ben érettségizők?

Azoknak a végzősöknek, akik már a tavalyi évük második felét is távoktatásban töltötték, a május közeledtével egyre nagyobb szitokszó lesz az "érettségi felkészülés". Mi lesz azokkal, akik a távoktatás miatt úgy érzik, magukra maradtak. Egyáltalán milyen alternatívák vannak az érettségi felkészülésre a távoktatás alatt?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!