szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már javában tart a 2021-es keresztféléves felvételi eljárás - mutatjuk, milyen képzéseket találtok idén a meghirdetett szakok között.

Milyen szakokra jelentkezhetek?

2019-ben a legtöbben valamilyen mesterképzésre jelentkeztek (összesen 4511-en), ugyanis a meghirdetett képzések többsége mesterszakos képzés.

Ahogy tavaly, úgy idén is a meghirdetett képzések nagy része mesterképzés. Ebben az időszakban ugyanis nem minden egyetem és nem minden képzését hirdeti meg - ellentétben a tavaszi felvételi időszakkal. A meghirdetett képzésekből itt szemezgethettek.

Alapképzésben, osztatlan képzésben, felsőoktatási szakképzésben meghirdetett képzések listája idén sem bővelkedik lehetőségekben, a Pécsi Tudományegyetem például hirdet régész és szabadbölcsész alapképzést.  

Hány szakot jelölhetek meg?

A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. További jelentkezési helyek megjelöléséért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor. (Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban kell szerepeltetni, egy jelentkezési helynek számít.) 

Meddig van minderre időm?

Idén 2020. november 15-i jelentkezési határidő, eddig kell kiválasztani a képzést, beadni a jelentkezést és feltölteni minden rendelkezésre álló dokumentumot.  A jelentkezés hitelesítésének határideje 2020. november 20. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2021. január 11. A többi fontos dátumot és teendőt listáját itt olvashatjátok el.

Legfontosabb határidők a keresztféléves felvételiben

Tegnap megkezdődött a 2021-es keresztféléves eljárás, de mik a legfontosabb határidők? Mutatjuk őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!