szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Várhatóan október közepén jelennek meg a keresztféléves felvételi tudnivalói, vannak azonban olyan szabályok, amiket már most is lehet tudni. Ilyen például az, hogy pontosan hány szakot jelölhettek meg díjmentesen.

Korábban már írtunk róla, hogy a 2021 februárjában induló egyetemi és főiskolai képzésekre vonatkozó keresztféléves felvételi eljárás tudnivalói október közepén jelennek meg. A felvételi tájékoztató tartalmazza majd a szakok pontos követelményeit és a pontszámítási szabályokat is. A jelentkezési időszak november 15-ig fog tartani.

A keresztféléves felvételi eljárásban - csak úgy, mint az általánosban - legfeljebb hat helyre jelentkezhettek majd, ebből háromra díjmentesen. A további jelentkezési helyekért kiegészíti díjat kell fizetni, amelynek összegét a felvételi tájékoztatóban fogják rögzíteni - a 2020. szeptemberében induló képzések esetén ez szakonként 2000-2000 forint volt.

Mikor nem számít a jelentkezés két külön szaknak?

Amennyiben ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelölitek - azaz megegyezik az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési hely és nyelv, csak a finanszírozási forma tér el -, akkor ezt ugyan két sorban kell feltüntetni a jelentkezéskor, ám az eljárási díj szempontjából ez egy jelentkezési helynek minősül. Így például a díjmentes három képzés esetén legfeljebb 6 jelentkezési hely megjelölésére is van lehetőségetek.

Természetesen az egymáshoz tartozó állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseknek nem feltétlenül kell követniük egymást a jelentkezéskor felállított sorrendetekben.

Nyelvvizsgák a továbbtanuláshoz: itt találjátok a teljes listát

Nemzetközi vagy Magyarországon akkreditált nyelvvizsgát tennétek továbbtanulás vagy munka miatt? Mutatjuk azoknak a nyelvvizsgáknak a listáját, amiket elfogadnak a felvételihez.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!