szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan tudtok utánanézni, hogy egy adott szakon milyen felvételi követelmények vannak? Mutatjuk.

Könnyű elveszni a felvételis információk között, de van néhány fontos részlet, amin sok minden múlhat, akár a sikeres felvételi is. Vannak olyan szakok, ahol meghatározzák, hogy melyik tantárgyakból fogadnak el érettségit, illetve, hogy melyikből kérnek emelt szintű vizsgát.

A felvételi eljárásnak vannak alapkövetelményei, de emellett az intézmények a különböző szakokon plusz feltételeket is megadhatnak.  A képzési terület, illetve szak szerinti felvételi követelményeket ebben a dokumentumban nézhetitek meg.

Először érdemes megnéznetek, hogy a kiválasztott szakon milyen érettségi tantárgyakat jelöltek meg, vagyis miből kell érettségit tennetek, hogy megfeleljetek. Például, ha gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkeztek, akkor az általános felvételi követelményeknek kell megfelelnetek, de ha például állatorvosnak jelentkeztek, akkor elvárás a biológia és a kémia érettségi.

Ha az érettségi követelményekkel megvagytok, akkor nézzétek meg, hogy miből kérnek emelt szintű érettségit. Az előző példáknál maradva, mivel a gazdálkodási és menedzsment szakra az általános felvételi követelmények az igazak, így egy emelt szintű érettségit kérnek, az állatorvosi szakon viszont a kötelező biológia és kémia érettséginek emelt szintűnek kell lennie.

Ha már tudjátok, hogy miből és milyen szinten kell érettségiznetek, akkor nézzetek utána, hogy van-e bármilyen más felvételi követelmény, van ahol példádul kiemelik, hogy egy idegen nyelv csak egyszer választható.

Kiváltanátok a nyelvvizsgátokat egy emelt szintű érettségivel? Ennyi százalékot kell elérnetek

Milyen eredményt kell elérni az idegen nyelvi érettségin ahhoz, hogy az érettségi bizonyítványotok nyelvvizsga-bizonyítvánnyal legyen egyenértékű? Milyen szabályok vonatkoznak a középszintű érettségire, illetve kiváltható-e nyelvvizsgával az érettségi? Összegyűjtöttünk minden fontos kérdést és választ a nyelvi érettségi és a nyelvvizsga kapcsolatáról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!