szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem értetek egyet a felvételi döntéssel? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségetek van fellebbezni.

A besorolási döntésről szóló határozattal kapcsolatban - 15 napon belül - jogszabálysértésre hivatkozva közigazgatási pert indíthattok az Oktatási Hivatal ellen. A bíróság a keresetlevelet a megérkezésétől számított 45 napon belül bírálja el, a határozatát ugyanezen határidőn belül írásba foglalja és elküldi nektek.

A keresetlevélben foglaltakat a besorolási döntést meghozó Oktatási Hivatal megvizsgálja, és ha megállapítja, hogy döntése jogszabályt sértett, azt – egy alkalommal – módosíthatja, vagy visszavonhatja. A keresetlevelet a benyújtásától számított 15 napon belül az ügy irataival együtt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz továbbítja.

Hova kell benyújtani pontosan?

A keresetlevelet a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak címezve, de az Oktatási Hivatalhoz elküldve kell benyújtani – az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton (3 példányban) a 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre - írja a felvételi tájékoztató.

Változik a pótfelvételi, a jelentkezők háromnegyede bekerült az egyetemre - összefoglaló

A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre - ismertette Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a ponthatárok kihirdetése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!