szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megvan, hol húzták idén a legmagasabb ponthatárt - itt vannak a részletek.

Itt nézhetitek meg az összes ponthatárt.

Azt már a felvételi előtt tudtuk, hogy van olyan felvételiző, aki a maximális, azaz 500 ponttal futott neki az idei felvételinek. De vajon mi volt idén a legmagasabb ponthatár?

Idén a legmagasabb ponthatár az ELTE-n született, 490 pontot kellett elérni a matematikatanár – német és német nemzetiségi nyelv és kultúra tanári önköltséges szakához, de más tanári szakhoz, mint például a történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára; latin nyelv és kultúra tanára szakhoz - már állami ösztöndíjas formában - is 474 pont kellett.

Szintén az ELTE jogász képzésén született magas ponthatár: 472 pont kellett az állami ösztöndíjas helyhez. 458 pontot kellett elérniük a felvételizőknek az állami ösztöndíjas gazdálkodási és menedzsment szakra a Dunaújvárosi Egyetemen, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász képzéséhez is ennyi pont kellett.

430-440 körüli ponthatárok már születtek több egyetemen is: a BME mechatronikai mérnöki (433 pont) szakától kezdve a Corvinus nemzetközi tanulmányok szakához is - többek között - ennyi kellett.

ponthatárok percről percre

felvételi pontszámítás percről percre felvételi 2020 belföld felvételi ponthatárok 2020

Idén felvételiztek? Várjátok velünk a ponthatárokat!

Ahogy már megszokhattátok, mi is készülünk az idei ponthatárhúzásra. Este nyolc órakor jövünk a ponthatárokkal - így megtaláljátok nálunk az összes egyetem összes képzésének végleges pontszámát. Ezen felül statisztikákkal és elemzésekkel is készülünk, amiből megtudhattok mindent az idei felvételi eredményeiről, pontszámairól és a hamarosan elinduló pótfelvételiről is.

Ha szeretnétek megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozzatok fel hírleveleinkre és kövessetek minket Facebookon