szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem szabadott volna az eredeti dátumra kinevezni az érettségi vizsgákat, ráadásul a túl nagy kockázat miatt a munkavállalóknak a törvény szerint a megjelenést meg is kell tagadniuk. Fontos, szakértői álláspontot mutatunk be a témában.

A kormány az érettségi döntésével - miszerint csak az írásbeli vizsgákat, de ugyanúgy megtartanák - vírusgócokat, mesterséges víruselosztókat teremt, felgyorsítja a járvány terjedését - írta meg Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke Facebook-bejegyzésében.

Az írásbelit csak mozgó/függő dátummal lett volna szabad meghirdetni,

ami pedig a tisztifőorvosnak/az Operatív törzsnek a járvány végét közlő bejelentése utáni hét lett volna, írta Arató László. Szerinte azt nem lehet vállalni, hogy a tanárok és a 80 ezer diák jó része - helyi vagy helyközi - tömegközlekedési eszközre szálljon, majd az ott szerzett vírusokat hazavigye idősebb hozzátartozóinak.

Úgy fogalmazott, erre senki nem kötelezhető, miként arra sem, hogy személyautóval vagy biciklivel közlekedjen. Álláspontját pedig a a Munka Törvénykönyvében foglaltakkal alá is támasztotta. Vagyis, ha a munkavállaló a munkáltató utasításának teljesítésével másokat veszélyeztetne közvetlenül és súlyosan, a teljesítését meg kell tagadnia - fogalmazott.

Bár hivatalosan nem kötelező vizsgáról van szó, többek között a felvételizők szorult helyzetben vannak, hiszen, ha nem jelennek a vizsgán, kiesnek az idei felvételiből.

Érettségi 2020: felvetett pár kérdést a mai bejentés

Végre bejelentette a kormány, mi a terve az idei érettségikkel - ez azonban csak kevés kérdésünkre adott választ, és még többet vetett fel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!