szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt az érettségi, már csak két hónapotok van készülni. De meddig is? Összeszedtük, mikor kezdődik és meddig tart a május-júniusi érettségi, és mikor vizsgáztok majd az egyes tantárgyakból. Írásbeli és szóbeli dátumok egy helyen.

A 2020. tavaszi érettségi a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődik május 4-én. Az utolsó írásbeli vizsgát május 25-én írják a diákok, olasz nyelvből.

©

Az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 4-11. között, a középszintű szóbeliket pedig június 15-26. között tartják.

A készülődéshez még több anyagot találtok az egyes tantárgyak emelt szintű témaköreiben. Ha érdekelnek a 2020-as magyar emelt tételek, azokat itt találjátok meg, a történelem emelt szintű tételeket ide kattintva érhetitek el, a biológia emelt tételsora itt érhető el, a nyelvi emeltekért pedig kattintsatok ide. Az informatika emelt tételeket itt nézhetitek meg, a matekosok pedig ide kattintva tudnak keresgélni.

Itt a teljes lista: ilyenek voltak a ponthatárok az előző években felvételin

Milyen pontokkal lehetett tavaly bekerülni az egyetemekre és főiskolákra? Itt megnézhetitek az előző évek felvételi ponthatárait.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.