szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közösségi szolgálatot annak is teljesítenie kell, akinek van már érettségi bizonyítványa, de most újra szeretne érettségi vizsgát tenni? Fontos kérdésre válaszolunk.

A közösségi szolgálatot annak is teljesítenie kell, akinek van már érettségi bizonyítványa, de most újra szeretne érettségi vizsgát tenni?

A köznevelési törvény szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.

Azonban az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező vizsgázókra ez a rendelkezés nem vonatkozik. Tehát ha csak az emelt szintű érettségi miatt vizsgáztok újra, akkor nem kell teljesítenetek, ha már megvan a bizonyítványotok. Arról, hogy tényleg elsődleges szempont-e az idei felvételi sikeréhez az, hogy legyen emelt szintű érettségitek itt olvashattok el minden fontos infót.

Felvételi szabályok: tényleg kell emelt szintű érettségi a sikeres felvételihez idén?

Tényleg elsődleges szempont az idei felvételi sikeréhez az, hogy legyen emelt szintű érettségitek? Fontos kérdésre válaszolunk a jelentkezési határidő előtt pár nappal.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.