szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Október 15-ig adhatjátok be a jelentkezéseteket az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem képzéseire, illetve az angliai orvosi képzésekre.

Még egy hétig jelentkezhettek az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem képzéseire, illetve az angliai orvosi képzésekre - ha már korábban kinéztétek a nektek való szakot, ennyi idő alatt még pont meg lehet írni, illetve be lehet szerezni a szükséges dokumentumokat. A többi intézmény alapképzéseire január 15. a jelentkezési határidő.

Ha Angliában szeretnének továbbtanulni, az UCAS portálon keresztül jelentkezhettek a képzésekre. Regisztráció után öt egyetemet választhattok ki, majd fel kell töltenetek a szükséges dokumentumokat – a legfontosabb a personal statement és az ajánlólevél.

A 2020/2021-es tanévben még biztosan nem változik a tandíj összege az angliai egyetemeken Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése miatt: ugyanannyit kell fizetni, mint a brit hallgatóknak, és a diákhitelre is jogosultak vagytok. A diploma megszerzése után pedig két évig maradhattok az országban.

Azt, hogy a többi népszerű országban meddig felvételizhettek az egyetemekre, itt nézhetitek meg. Az angol nyelvű külföldi képzésekhez szükséges nyelvvizsgákról itt, a német nyelvterületen elfogadott bizonyítványokról pedig itt olvashattok.

Külföldi felvételi négy lépésben: így jelentkezhettek olasz egyetemekre egyszerűen

A legfrissebb felmérések szerint a népszerűbb brit, német, osztrák és francia egyetemek mellett egyre több olasz intézmény is felkerül a külföldre felvételiző diákok úti céljai közé. Szívesen tanulnátok Olaszország valamelyik világhírű egyetemén? Ebben a cikkben összegyűjtöttük a felvételi legfontosabb lépéseit, feltételeit és szabályait.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.