szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Augusztus 26-án hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait. De minimum hány pontot kell elérnetek ahhoz, hogy egyáltalán jelentkezhessetek a pótfelvételin meghirdetetett képzésekre?

A pótfelvételin is van minimumponthatár, amit mindenképpen el kell érnetek a sikeres felvételiért. Ugyanis a pótfelvételin is érvényesek az általános felvételi eljárásban is meghatározott minimum ponthatárok.

Pótfelvételi: ilyen ponthatárokra számíthattok, ha ebben az eljárásban jelentkeztek

Nem kerültetek be az egyetemre vagy a főiskolára? Ha a pótfelvételiben jelentkeznétek valamilyen képzésre, akkor most megmutatjuk, milyen ponthatárokra számíthattok.

Abban az esetben ugyanis, ha csak a pótfelvételin hirdették meg a képzést, akkor a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pont. 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.