szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha kíváncsiak vagytok, hogy a megjelölt szakotokon hogyan alakult a ponthatár az előző években, a következő oldalon megnézhetitek.

Már nem kell sokat várni az idei ponthatárokra, hiszen 2019. július 24-én minden kiderül. Ha addig is kíváncsiak vagytok arra, milyen ponthatárok voltak az általatok megjeleölt képzésen tavaly vagy a korábbi években, akkor most összeszedtük azokat az oldalakat, ahol megnézhetitek őket.

Ponthatárok és statisztikák: itt megnézhetitek, hányan jelentkeztek és kerültek be a legnépszerűbb szakokra

Már nem kell sokat várni az idei ponthatárokra. Mutatjuk, hogyan alakultak a tavalyi ponthatárok a társadalomtudományi, természettudományi, orvosi, bölcsész, informatikai, műszaki és gazdasági képzéseken. Itt vannak a statisztikák, hányan jelentkeztek és kerültek be végül, illetve milyen magasak voltak a ponthatárok.

Az Eduline oldalán eléritek az összes egyetem és főiskola képzéseinek ponthatárait - éves lebontásban. A tavalyi felvételi ponthatárait például itt nézhetitek meg. A 2017-es ponthatárokról itt, a 2016-os pontokat pedig itt találjátok a kiválasztott egyetem, kar oldalát megnyitva - majd az adott szakot kikeresve - táblázatokban.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.