szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig tart az idei hiánypótlás? Hányadikáig tölthetitek fel a nyelvvizsga-bizonyítványotokat a felvételihez, és milyen adatokra lesz szükségetek?

A 2019-es felvételin július 12-ig tart a hiánypótlás, vagyis eddig kell feltöltenetek az E-felvételi rendszerbe a hiányzó dokumentumokat. Ez a nyelvvizsga-bizonyítványok igazolására is vonatkozik.

A sikeres nyelvvizsgáért általában – a vizsgától számítva – 60 napon belül adják ki a bizonyítványt, vagyis arra érdemes ügyelni, hogy aki júniusban tervez nyelvvizsgázni, annak már nem biztos, hogy megérkezik a bizonyítványa a hiánypótlási időszak végéig.

A Felvi tájékoztatója arra is felhívja a figyelmet, hogy a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsgák esetében nem kell feltölteni a nyelvvizsga másolatát az E-felvételi rendszerbe. A dokumentumok helyett elegendő megadni a nyelvvizsga adatait – vagyis a nyelvvizsga nyelvét, fokát, típusát, bizonyítvány számát, anyakönyvi számát és a kiállítás dátumát. A nyelvvizsgák hitelességének ellenőrzése a nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartásából történik.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy aki külön szóbeli és írásbeli bizonyítvánnyal is rendelkezik, annak két külön sorban kell rögzítenie a nyelvvizsga-bizonyítványok adatait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!