szerző:
Eduline

Már kevesebb mint két heted van a jelentkezési lap kitöltésére vagy az e-felvételi elküldésére: hogyan hitelesítheted a kitöltött adatlapot, és mikor csatolhatod a jelentkezéshez a középiskolai év végi jegyeket és az érettségi eredményeket?

Az e-felvételihez és a jelentkezési lap kitöltéséhez itt kapsz segítséget: lépésről lépésre végighaladunk a kitöltenő mezőkön, és felhívjuk a figyelmet a leggyakoribb problémákra. Felvételi pontszámító kalkulátorunkat itt találod.

Mikor küldi el az e-felvételi rendszere a jelentkezésedet?

Az e-felvételi online felület, amikor az űrlap alján lévő mentés gombra kattintasz, akkor a felvitt adatok megjelennek az e-felvételi adatbázisában. A folyamat végén – ha az ellenőrzés és hitelesítés menüpontban a jelentkezési lap átnézése után nem kapsz hibaüzenetet, vagyis mindent rendben kitöltöttél – már csak a hitelesítés marad hátra. Ha ez is sikeres, akkor a jelentkezési határidő után a megadott adatokat átteszik a központi felvételi nyilvántartásba, ahova a hagyományos úton jelentkezők feldolgozott adatai is kerülnek.

Hogyan lehet hitelesíteni az e-felvételit?

Az e-felvételi hitelesítéséhez nem feltétlenül kell regisztrálnod az ügyfélkapun, a hitelesítő lapot postán is elküldheted az Oktatási Hivatalnak.

Az első lépések

Mit tehetsz, ha még nem kaptad meg a nyelvvizsga-bizonyítványt?

Csak olyan eredményeket kell rögzítened, amelyeknek igazolásával már rendelkezel – vagyis ha csak tavasszal fogsz nyelvvizsgázni, nem érdemes jelölnöd a jelentkezési lapon, hiszen nyelvvizsga-bizonyítvány nélkül úgysem veszik figyelembe a pontszámítás során. A nyelvvizsga-bizonyítványokat, az OKJ-s végzettséget a tavaszi ügyintézési időszakban, egészen július 7-ig csatolhatod, a beküldött dokumentumokért kapott pluszpontokat hozzáadják az összpontszámodhoz.

Középiskolai eredmények – mikor küldheted el az év végi bizonyítvány másolatát?

Ugyanez igaz a középiskolai év végi eredményekre is: ha idén érettségizel, utólag kell elküldened az év végi bizonyítványodat, valamint az érettségi bizonyítványodat.

Felvi/eduline