Érettségi-felvételi Eduline

Top egyetemi szakok - ilyen ponthatárokra számíthatsz 2011-ben

Elolvasom

Gazdálkodás és menedzsment, turizmus és vendéglátás, pénzügy és számvitel, mérnök informatikus, gépészmérnök, kommunikáció és médiatudomány, kereskedelem és marketing – az előző évekhez hasonlóan idén ismét ezek a legnépszerűbb alapképzések. Hol volt a legnagyobb a verseny az államilag finanszírozott helyekért 2010-ben, és hol várhatóak magas ponthatárok?

Közoktatás Edupress

A 10 legnépszerűbb kar az idei felvételin

Elolvasom

Bár az idei ponthatárok magasabban alakultak a tavalyiaknál, a legnépszerűbb karokat összegző tízes lista természettudományi és műszaki területen oktató szereplőinél még mindig az átlagos ponthatár alatti követelmény a jellemző. Az átlagot képző mérleg másik oldalán viszont, jellemzően a gazdaságtudományi és bölcsészettudományi szakokon a maximális teljesítményű középszintű érettségi vizsga, illetve középiskolai tanulmány sem volt önmagában elegendő, hiszen 400 pont feletti eredmény szükségeltetett.

Felsőoktatás Eduline

Mire lett volna elég a felvételi pontszámod 2008-ban?

Elolvasom

Egy hét múlva ilyenkor már nyilvánosak lesznek a felvételi pontszámok és lezárul az idei érettségi-felvételi időszak első felvonása (a másodikra még a pótfelvételik formájában várni kell). Addig is érdemes megnézni, hogy tavaly hogy alakultak a ponthatárok, hová kellett a legtöbb és hová a legkevesebb pont a bekerüléshez.