Érettségi-felvételi Eduline

„Mindenképpen hasznos, ha a leendő hallgatók felfrissítik kémiai ismereteiket”

Elolvasom

A gyógyszerészet interdiszciplináris tudomány, ezért a kémia és a biológia mellett matematikai és fizikai háttértudásra is szükségük van a gyógyszerészképzést választó hallgatóknak – mondta az Eduline-nak a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerészi Kémiai Intézetének munkatársa, akivel a kémiaérettségi napján beszélgettünk. A kémia érettségi nap támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyen lesz a 2018-as emelt szintű kémiaérettségi?

Elolvasom

Holnap érettségiznek a diákok kémiából emelt szinten is, de mi alapján zajlik az értékelés, hány pontot érnek a feladatok, és milyen lesz a szóbeli? Most minden kérdésre válaszolunk. A kémia érettségi nap támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a kémiaérettségi megoldása - 1. rész

Elolvasom

Reggel nyolckor több ezren kezdték el a középszintű kémiaérettségit - már meg is nézhetitek, hány pontot szereztetek a vizsgán, itt találjátok a nem hivatalos megoldásokat. A kémia érettségi nap támogatását és a feladatok megoldását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Kémiaérettségi: feladatsorok és megoldások elsőként itt!

Elolvasom

Péntek reggel a közép- és emelt szintű kémiaérettségivel folytatódik az idei érettségi szezon - nálunk ma is mindent megtaláltok, beszámolunk a feladatokról, tanárokat és diákokat kérdezünk a vizsgáról, és persze jövünk a nem hivatalos megoldásokkal! A kémia érettségi nap támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Tudsz annyit, mint egy 18 éves középiskolás? Kémia zárthelyi

Elolvasom

Délelőtt 10 órakor ért véget az idei középszintű kémiaérettségi, idén több mint 3100-an vizsgáztak középszinten, az emelt szintű írásbelit 1667-en választották. A diákok évről évre ebből a tantárgyból érik el a legjobb eredményeket - igaz, ez alighanem annak köszönhető, hogy csak kevesen mernek kémiából vizsgázni. Mire emlékeztek a tananyagból? Beugrik valami az ammóniáról vagy a metanolról? A biológia és kémia érettségi feladatsor megoldásának szakmai támogatója a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara.