Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Közoktatás Eduline

Öt tipp kezdő továbbtanulóknak

Elolvasom

Folytatjuk múlt héten elindított sorozatunkat, amelyben komoly és kevésbé komoly tanácsokkal látjuk el azokat akik szeptemberben kezdik meg a főiskolát vagy egyetemet, és még nem igazán tudják, hogy miben is fog ez eltérni a középiskolai élettől. Íme, a térkép az egyetem útvesztőihez, legalábbis ahogy mi látjuk.

Közoktatás Edupress

Főiskolások és egyetemisták a Hegyalja fesztiválon

Elolvasom

A fesztiválok rendszeres látogatói lettek az egyetemisták és főiskolások, akik immár nem "csak" szórakoznak hanem dolgoznak is. A Hegyalja Fesztiválon is jelen vannak az intézmények és a felsőoktatási sajtó képviselői, akik a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület szervezésében működnek közre a fesztivál kommunikációs munkájában. 38 kampusz lap, portál és egyetemi rádió képviselteti magát az ifjúsági fesztiválon - tudta meg az Edupress a szervezőktől.

Közoktatás Edupress

Csak szabadon az EFOTT-on

Elolvasom

A legtöbb tősgyökeres efottosnak a július 16-20-ai dátum hallatán idén a dunaújvárosi Szalki sziget ugrik be, hiszen erre az évre ideköltözik, "Csak szabadon!" felkiáltással a nyár egyik legnépszerűbb fesztiválja az EFOTT (vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója).