szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem mindig jó, ha az utolsó pillanatig tanultok, ha ugyanis kifáradtok, akkor a nagy napon nem fogtok jól teljesíteni. Mutatjuk, hogy lazítsatok az érettségi előtt.

1. (Tényleg) tegyétek le egy kicsit a tollat

Sokan azt mondják, nem jó az utolsó pillanatban is tanulni a vizsgák előtt. Pihenjetek sokat, lazítsatok, és az utolsó napokban inkább már a lelki felkészüléssel foglalkozzatok.

2. Legyetek a szabadban

Bár változó időt mondanak a következő napokra, használjátok ki okosan a napsütéses órákat. Töltődjetek fel, gyűjtsetek D-vitamint, igyatok limonádét, vagy ha van kutyátok, vigyétek el egy nagy sétára. Az érettségi előtt jó, ha egy kicsit tudtok lazítani és kikapcsolódni.

3. Nézzetek egy jó filmet

Ha éppen olyan kedvetek van, csak huppanjatok le a TV elé és keressetek egy jó kis filmet. Ha kifogytatok az ötletekből, ajánlunk pár jó filmet, amit az érettségi előtt érdemes megnézni.

4. Nem vicc: aludjatok

Nem elég a "sima" lazítás ezen a héten, a nagy vizsga előtt pedig bármennyire is izgultok, aludjatok legalább 7 órát. A délutáni szieszta is hatásos lehet a kikapcsolódáshoz: egy óra alvással később 3-4 órán keresztül is tudtok koncentrálni.

5. Ne maradjon ki az evés sem

A rendszeres és egészséges étkezés sok mindenben segíthet. Persze nem érdemes nagyon sokat enni vizsga előtt: elálmosodtok, gyengülnek a koncentrációs képességeitek. Viszont sok folyadékot kell bevinni a szervezetbe, ezt a vizsga alatt is nyugodtan folytassátok, mindig legyen nálatok legalább fél liter víz.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.