szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érettségi előtti hetek „békeidőben” a szerenádról és a ballagásról szól, az idén érettségizők azonban ebből is kimaradnak. Ezért különleges kampányba kezdünk, hogy a 2020/2021-es tanév végzősei, osztályfőnökei és tanárai se maradjanak búcsú nélkül.

Végzősök vagy végzős osztályok, osztályfőnökök és tanárok búcsúzó, "korszakzáró" üzeneteit várjuk az [email protected] címre

Akár diákok vagytok, akár osztályfőnökként vagy éppen a végzős osztály egyik tanáraként köszönnétek meg a közös munkát, búcsúznátok el, emlékeznétek egy kicsit az elmúlt négy (öt, hat, nyolc) évre, küldjétek el nekünk az üzeneteteket. Várjuk az osztálytablókat, emlékezetes osztálykirándulásokról szóló történeteket, "szerenádhelyettesítő" üzeneteket, ballagási jókívánságokat és biztatásokat a következő hetekre – nem árt egy kicsit megállni és köszönetet mondani egymásnak, hiszen ez a tanév sem volt egyszerű.

A beérkezett leveleket a következő napokban megosztjuk majd az Eduline-on, így segítünk abban, hogy minden üzenet célba érjen.

Nem ez az első év ballagás nélkül, de idén minden más

Tavaly elmaradtak a ballagások, szerenádok, és (bár a minisztérium nem válaszolt kérdésünkre, idén meg lehet-e tartani ezeket a rendezvényeket), úgy tűnik, idén is elmarad a ballagási szezon, vagy nem egészen olyan lesz, mint korábban.

Az idei végzősök helyzete kifejezetten nehéz, kisebb-nagyobb megszakításokkal tavaly március óta otthon tanulnak, sokaknak elmaradt a szalagavatója és az utolsó osztálykirándulása.

Több középiskolában csak "Covid-biztos" szalagavatót szervezhettek. A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke például úgy döntött, bármi is történik, ő feltűzi a szalagot a végzősöknek. Ezért az osztályfőnök-helyettessel rászántak egy hétvégét, és házról házra járva végiglátogatták a diákokat, hogy személyesen tűzhessék fel nekik a szalagot, de így tettek a budapesti Szent Angéla Ferences Gimnázium tanárai is.

Volt olyan osztály is, amelynek tagjai a otthonuk ajtaja előtt találtak "ballagási ajándékot".

Jo ötlet �������� Nem az én írásom! Kedves Ismerősök! Nálunk Szadán - egy Anyuka ötletére (Forgács Fanni) - elindult egy "...

Közzétette: Gombkötő-Nagy Marianna – 2021. április 9., péntek

A koronavírus-járvány miatt tavaly új értelmet nyert a ballagási videóüzenet és ballagási kisfilm is - a győri Baksa Kálmán Gimnázium (egy éve még Krúdy Gyula Gimnázium) például egy megható üzenettel köszönt el a ballagó évfolyamtól.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.