szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A táborozó gyerekek és a foglalható táborhelyek száma is csökkent, de mik lesznek a legnépszerűbbek? Mennyit kell fizeni és hol vannak a legnépszerűbb táborhelyek? Mutatjuk az idei statisztikákat.

Az előrejelzések szerint 165 ezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni - írja közleményében a Táborfigyelő. A táborhelyek száma a tavalyi évhez képest azonban közel harmadával esett vissza.

A jelentkezések 60%-a napközis tábort, tízből négy jelentkezés pedig ottalvós tábort takart - számol be az oldal. Ez utóbbi táborok esetében a legkeresettebb terület Veszprém megye, míg a további két dobogós helyre Pest és Bács-Kiskun megye került. A napközis táborok jellemzően nagyvárosokban népszerűek.

©

A táborok témáját tekintve az idén az idegen nyelvi, elsősorban az angoltáborok lettek a legnépszerűbbek. Nagyon sokan kerestek kaland- és sporttáborokat is, míg az elmúlt években egyre népszerűbb készségfejlesztő táborok is nagyon népszerűek 2020-ban.

Mennybe kerülnek ezek a táborok?

©

A napközis táborok átlagára 37 000 Ft, míg az ottalvós lehetőségek esetén 55 000 Ft-ot fizetnek átlagosan a szülők egy turnusra. A Táborfigyelőn megjelenő ottalvós táboroknál a legolcsóbb 26 ezer forintba kerül, míg a legmagasabb 255 ezer forintba kerül idén.

A távoktatás maradt, de kinyitottak az iskolák: nektek mi hiányzik legjobban a suliból?

A héten - bár nem a hagyományos formában - kinyitnak az iskolák, és ha minden jól megy szeptemberben már csak emlék lesz a távoktatás. Hamarosan az idei tanév is véget ér, úgyhogy most titeket kérdezünk a tavaszi időszakról. Mondjátok el, nektek mi hiányzik vagy hiányzott a legjobban az elmúlt három hónapban?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!